Häämatkakuumetta

Lauantaina olisi luvassa lähtö häämatkalle. Naimisissa olemme olleet jo lähemmäs 5 vuotta, mutta häämatka on vaan jäänyt tekemättä. Suurin syy siihen on kahden maan välillä reissaaminen; kaikki yli viikon lomat viimeisen viiden vuoden aikana on käytetty Suomessa vierailuun. Ajattelimme kuitenkin mieheni kanssa, että puoli vuosikymmentä on aika pitkä aika ja kyllä sen kunniaksi voisi vaikka häämatkan tehdäkin.

minä
Nämä kuvat ovat meidän viimeviikkoiselta, totaalisesti epäonnistuneelta piknik-reissulta, joka sisälsi eväskorin täynnä muurahaisia. Ainakin päivä oli kiva.

Mietimme ensin pitkään, mikä olisi sopiva kohde matkalle. Minulla on aika tarkat kriteerit matkustamisen suhteen, lomakohde ei nimittäin saa olla liian kuuma, sillä suomalaisena sulan auringossa, ei liian kaukana, koska pelkään lentokoneessa, ei pelkkä rantaloma eikä myöskään superturistirysä. Lisäksi sen pitää olla siisti ja turvallinen, enkä halua tukea kohteita, joissa on isoja ihmis/eläinoikeusongelmia. Mieheni sen sijaan pitää lämpimästä ja lököilystä, rantalomailee mielellään eikä pelkää lentämistä. Aloin jo kauhistella, että koko reissulle käy kuten meidän perinteiselle perjantai-illan elokuvankatselulle, nimittäin niin, että kumpikaan ei tykkää toisen ehdotuksista, joten päädymme katsomaan kahta eri elokuvaa, tai siis tässä tapauksessa lähdemme kahdelle eri matkalle.

maisema
St.Gallen ja Bodensee

Koska kuitenkin häämatkan olennaiseen olemukseen kuuluu se, että molemmat aviopuolisot ovat samalla matkalla, teimme listan mahdollisita kohteista. Listalle pääsivät Islanti, Irlanti, muutama Kreikan saari ja mahdollisesti Kanada (vaikka se onkin aika kaukana). Itse englanninopiskelijana ja suurena brittifanina liputin kovasti Iso-Britanniaa, mutta mieheni ei pitänyt ajatuksesta ollenkaan, sillä ”Englannissa sataa aina”. Hetken näyttikin siltä, että kaikki toivo sen suhteen on mennyttä, kunnes marraskuussa keksin lahjoa hänet kolmekymppismatkalle Bathiin. Herra oli täysin myyty ja matkalla kotiin jo päätimme, että häämatkakin sijoittuu jonnekin päin Englantia. Minä sain valtuudet järjestää matkan, tosin sillä ehdolla, että se sisältää kylpylän ja hemmottelua.

maisema2

Nyt siis on enää jäljellä muutama päivä maanista pakkailua. Pakkaan ja puran laukun yleensä noin kolme kertaa ennen kuin olen tyytyväinen sen sisältöön, mutta silti paikanpäällä aina huomaan tehneeni tyhmiä päätöksiä. Hotellissamme ei kuulemma ole pikkutakkipakkoa, mutta verkkahousut ovat kielletty yleisissä tiloissa. Minusta se kuulostaa aika pramealta, joten paras varmaan varata ykköset ylle.  Pakkauskriisin lisäksi minun on luonteenmukaisesti pakko potea myös huonoa omaatuntoa kissojen ”hylkäämisestä” aina ennen lomallelähtöä. Kissoille tulee kyllä erittäin osaavat hoitajat, mutta silti kärsin tunnontuskista, kun niin julmasti jätän karvaiset lapseni kotiin. Yleensä toivun näistä kriiseistä viimeistään kun olen perillä, toivotaan että nytkin.

MIDDLETHORPE-HALL-SUMMER
Meidän hotelli  Yorkissa, Middlethorp Hall and Spa

On ollut hauska huomata, kuinka ihmiset ovat reagoineet meidän häämatkasuunnitelmiimme. Olen saanut sen käsityksen, ettei kovinkaan moni pidä Pohjois-Englantia kovinkaan houkuttelevana häämatkakohteena, sillä kadehtivien huokausten sijaan ihmiset ovat todenneet, että matka on ”ihan teidän näköinen”. En tiedä sitten mitä se tarkoittaa, toivottavasti ei ainakaan, että olemme harmaita ja kylmiä 😀

 

2 Comments Lisää omasi

 1. Nimetön sanoo:

  Hauskaa, rentouttavaa ja ennenkaikkea turvallista matkaa. Enjoy your journey.

  Tykkää

  1. ladyswiss sanoo:

   Kiitos paljon! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s